Någonstans ……

Någonstans bland alla skuggorna står Jesus.

Maria från Magdalas ögon är fyllda av tårar. Hon gråter över att Jesus är död. Jesus hade förvandlat hennes liv och gett henne ett värde och ett liv med mening. Men genom Jesu död föll hennes liv i spillror. Nu var framtiden lagd i mörker och hopplöshet.

Sorgen gör att hon inte ser klart. Hon märker inte att Jesus står bredvid henne.

Ibland hamnar vi också i ett förtvivlat mörker. Det kan bero på att någon som stått oss nära dött, att vi drabbats av en katastrof, sjukdom, arbetslöshet, separation eller något annat svårt. Våra liv rasar samman och vi förstår inte hur vi ska kunna leva vidare.

Maria är inte ensam utan Jesus står där, närmare henne än hon anar. Han gör det för att han älskar henne och vill hennes bästa. Så är det för oss också när vi hamnat i det djupaste mörkret. Vi kan känna igen oss i sångtexten:

Har de brustna förhoppningars skugga
Förvandlat din dag uti natt?
Kanske allting dig synes förgäves,
Och trons låga flämtar så matt.

Vårt mörker kan vara så totalt, att vi inte ser att Jesus finns nära.

Någonstans bland alla skuggorna står Jesus,
För att hjälpa dig i nöden är han där.
Ser du efter, skall du finna att där står han,
För att lätta alla bördor som du bär.

Vi söker och längtar efter Gud, därför att vi är skapade att leva i en nära relation med honom. Men mycket mer än vi längtar efter Gud så längtar Gud efter oss. Det var därför han lämnade himlen, blev människa och levde under våra villkor. För att återupprätta relationen dog han på ett kors, för att därmed öppna vägen till en nära relation med Maria från Magdala, dig och mig.

Jesus sa att han skulle lida, dö och uppstå på tredje dagen. Genom att uppstå visar han att han talar sanning och håller vad han lovat.

Det innebär att alla andra löften som Jesus sagt också är sanna. Han hör oss när vi ber och han lovar att vara med oss varje dag.

Även om vi hamnar i mörker kan vi lita på att Jesus finns där nära oss.

Lars-Inge

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.