Högt tempo

hogt-tempo

Högt tempo
Vi lever i ett högt uppdrivet tempo. Det är mycket vi oroar oss för och det är så mycket vi vill hinna med. Detta är egentligen inget nytt fenomen utan människor har alltid brottats med denna känsla. Så var det även på Jesu tid. Han såg hur folket oroade sig för att  få ihop sin vardag och hur de kämpade för mat och kläder.

Våra vardagliga bekymmer angår Gud. Han är en kärleksfull far som bryr sig i varje människas situation. Genom hela Bibeln kan vi se hur Gud värnar om människor, och hans hjärta klappar för de svagaste och mest utsatta i vår värld.

I Bergspredikan (Matt.5-7) talar Jesus om hur vi ska leva med Gud och varandra. Med utgångspunkt i Guds kärlek och omsorg så säger han: Men er Far i himlen vet redan vad ni behöver. Han kommer att ge er allt detta, om ni först och främst strävar efter att göra hans vilja, så att han får regera bland er (ur Handbok för livet).

Jesus uppmanar oss att först söka Gud, och att leva i hans närhet och då skall han hjälpa oss i vår vardag. Detta går emot allt sunt förnuft och vi har svårt att ta in dessa ord och leva efter dem. Vi vill först klara av våra vardagliga åtaganden och blir det sedan någon tid över så ger vi den till Gud. Jesus vänder på detta och uppmanar oss att först prioritera Gud.

Det finns en rolig historia om en bonde som satte in en kontaktannons i en tidning. ”Lantbrukare söker kvinna med traktor med tanke på delägarskap i gård och eventuellt äktenskap. Var vänlig bifoga foto på traktorn”.

Den mannen hade inte rätt ordning på sina prioriteringar. Vår första prioritet måste vara relationer, varav den allra främsta relationen är med Gud.

När vi prioriterar Gud lovar han att vara med oss i vardagen. Livet blir inte fritt från svårigheter men han lovar att finnas med och ge oss det vi behöver.

Lars-Inge

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.