Gud blev människa

stjarna-betlehem  Gud blev människa

Kristendomen är unik bland religioner i världen. I de flesta andra religioner handlar det om att vi människor genom goda handlingar skall nå upp till Gud. Att vi genom att leva ett bra liv ska behaga Gud. Det blir kravfyllt och kräver prestation av människan.

I kristendomen handlar det om att Gud kommer till oss och lever under våra livsvillkor. Han får inte ett enkelt liv, utan lever under mycket svåra förhållanden. Jesus föds hemlös i ett stall, hans liv hotas och därför flyr familjen till Egypten. Jesus upplever hur det är att vara hungrig, törstig, ensam och övergiven.

På så sätt har Gud identifierat sig med mänskligheten. Han vet hur människor känner, som idag är på flykt i vår värld. Det berör och smärtar Gud att se människor lida. För Gud stannar det inte bara vid en känsla utan han griper in för att hjälpa alla människor.

Därför när vi ber till vår Far i himlen hör Han din och min bön och ger hjälp och kraft.

Ibland får du och jag vara bönesvaret för en annan människa. Vi får vara Guds händer som ger en hjälpande hand eller en värmande kram till någon som har det svårt. Det kan bli den bästa julklappen.

Jag önskar er en fridfull jul, välsignad av Gud.

Lars-Inge

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.