Församlingen

 

Gud har satt församlingen mitt i världen.

Så säger Herren Gud: Detta är Jerusalem som jag har satt mitt ibland folken, omgivet av främmande länder (Hes.5:5). 

Gud utvalde Israels folk till att vara hans egendomsfolk framför alla andra folk på jorden. Genom sin tillbedjan, gudstjänster och vardagsliv skulle de andra folken inse att Israels Gud är störst. Deras gemenskap med Gud skulle väcka längtan hos andra människor, så att också de sökte Gud och tillbad honom.

I Jerusalem fanns ett stort tempel och i det innersta rummet bodde Gud. Genom profeten Hesekiel talar Gud så här:

Min helgedom skall stå hos dem för all framtid. Min boning skall finnas hos dem. Så skall jag vara deras Gud, och de skall vara mitt folk. Då skall andra folk inse att jag är Herren, som helgar Israel genom att min helgedom finns bland dem för all framtid (Hes.37:27-28).

Tyvärr vände Israels folk Gud ryggen vilket medförde att andra människor inte såg eller sökte Gud.

Idag är församlingen Guds tempel, i vilket Gud bor. Församlingen är det folk som tillber Gud, firar gudstjänst och i vardagen lever ut sin tro. När Jesu lärjungar lever med en fast blick på Jesus, blir de världens ljus och jordens salt. På så sätt kan Guds kropp, som är församlingen, göra skillnad i en värld där ensamhet, splittring, och våld råder.

Genom tron på Jesu blir vi systrar och bröder. Var och en har fått naturliga och andliga gåvor som vi får använda för andras bästa.

När troende stöder och hjälper varandra blir det ett starkt bevis på Guds existens. Då tänds ljus och hopp i en värld som präglas av egoism, egen tillfredställelse och vinning.

Varje människas största behov är att bli sedd och älskad och att få betyda något för en annan människa.  Därför har Gud placerat församlingen, mitt i världen för att vi ska vara ljus och göra skillnad så att fler människor får upp ögonen för vem Gud är.

Lars-Inge

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.