Vi vill se Jesus

Påskdagsmorgon måste ha varit omvälvande för kvinnorna som först kom till den tomma graven och för lärjungarna som hörde deras berättelse. Trots att Jesus talat om att uppstå på tredje dagen, så var det inget de hade väntat sig. De var förundrade och visste inte vad de skulle tro. Uppståndelsen väcker frågor hur kan detta vara möjligt?

Det tog lite tid innan vissheten växte fram hos dem att Jesus var uppstånden. Han visade sig för dem vid flera tillfällen under 40 dagar.   

Före påsk inbjöd vi alla barn i årskurs 3 i Kumla att gå en upplevelsevandring. De fick se Jesus dö, uppstå, den tomma graven och höra Emmausvandrarna berätta att de mött Jesus. De fick möta Petrus som berätta om sitt möte med Jesus, hur han som sviket Jesus blev förlåten. Barnen levde sig in i påskens händelser och flera sa i slutet av vandringen: Vi vill se Jesus!

Vi vill se Jesus, sa också några greker efter det att Jesus ridit in i Jerusalem. De hade hört om Jesus, de under han utfört, och det gav dem en längtan att själva få se honom.

Den tomma graven väckte förundran hos lärjungarna. Med förståndet kunde de inte begripa vad som hänt. Det går inte att förstå uppståndelsen för det är ett under som vi inte med vår begränsade hjärna kan förstå. Bibeln lär att för Gud är ingenting omöjligt och då blir uppståndelsen ett stort under. Det som fick lärjungarna övertygade om uppstånden var deras personliga möte med Jesus. 

Vi vill se Jesus är en bra bön att be! Det är en bön som står i samklang med Jesu vilja eftersom han är ivrig att möta oss. Mötet sker främst i bönen, bibelordet, genom en annan människa, i brödet och vinet.

Lars-Inge

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.