Hjärttransplantation

Hjärttransplantation

Den var den 3 december 1967 som doktor Christian Barnard utförde första hjärttransplantationen på en människa. För ca 30 år gjordes den första hjärttransplantationen i Sverige.

På Pingstdagen kom den helige Ande över lärjungarna och deras liv blev förvandlat inifrån. Gud hade på Sinai berg gett Mose tio Guds bud, skrivna på stentavlor. Folket kunde läsa hur Gud ville att de skulle leva och folket lovade att leva så men de kunde inte hålla vad de lovat.

Gud talade genom profeten Hesekiel om en ny tid, då Gud skulle genomföra en hjärttransplantation. Jag skall ge er ett nytt hjärta och fylla er med en ny Ande. Jag ska ta bort stenhjärtat ur kroppen på er och ge er ett hjärta av kött. Med min egen Ande skall jag fylla er. Jag skall se till att ni följer mina bud och håller er till mina stadgar och lever efter dem (Hes.36:26-27). 

Från Gud sändes den helige Anden till lärjungarna. Anden stannade inte bara över dem utan bosatta sig i deras hjärtan. Då skede den största hjärttransplantationen som någonsin gjorts i mänskligheten. Lärjungarnas hjärtan blev fyllda av kärlek till Gud och till andra människor. De såg på varandra på ett nytt sätt och de ville leva efter Guds vilja.

På samma sätt är det idag. När vi tar emot Jesus, får vi den helige Anden som förändrar oss inifrån. Vi blir inte fullkomliga men vi får en ny inriktning i livet där vi strävar efter att tjäna Gud, bli mindre själviska och se till andra människors bästa. Vi kommer, tyvärr även i fortsättningen, säga och göra dumma saker, men vill bli mer och mer lika Jesus. Det är den största och viktigaste hjärttransplantationen, som gör att vi lever vidare, även när vi dör. 

Jag önskar Dig en skön och avkopplande sommar.

Lars-Inge Larsson

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.