Inför Påsken

Mitt i vardagens hemmiljö kan vår tro och bön fördjupas. Låt den Helige Ande inspirera och uppmuntra dig till att ta Guds försoningsverk på allvar under tiden fram till påsk.

Här följer några praktiska förslag på saker att göra hemma. Läs igenom och välj en eller fler av handlingarna.

Se på ditt köksbord på ett nytt sätt.
Se varje måltid som en helig stund. Gör tid och plats för någon mer den här perioden. Kanske kan du närma dig någon du glidit ifrån, eller bjud in någon som du aldrig bjudit tidigare.

Återanvända eller rensa.
Ta fram något du tänkt kasta eller inte använt på länge. Återanvända saker påminner oss inför påsken om att Gud omformar, återskapar, återanvänder, eller till och med ger nytt Liv åt det som var dött.

Uppmärksamma skapelsen.
Ta in något från naturen eller använd en naturbild. Skapelse och frälsning hör ihop och Gud talar till oss genom den värld han har skapat: Hela jorden är full av hans härlighet!

Vårstäda.
Vårstädning har i vissa kyrkotraditioner varit en förberedelse inför påsken och stått som symbol för hjärtas behov av rening. Har du något område som behöver ordnas upp och röjas ur?

Hitta nya mönster och strukturer.
Vad talar särskilt till dig om Guds kärlek och nåd och om ditt behov av omvändelse och försoning? Fundera på vad du kan använda dig av för att skapa en plats för din andakt. Naturligtvis är bilder på Jesus och andra kristna symboler av stort värde.

Skapa nytt.
Använd dina gåvor för att skapa något nytt. Vi har alla olika gåvor, även om vi ibland kan känna oss osäkra på hur de kan användas för Guds syften. Be Gud om att röra vid den unika gåva som du har fått så att den hjälper ditt hjärta att fyllas av Hans kärlek, glädje och frid. En dikt, en teckning, ett foto, ett kollage, något du sytt, stickat, snidat eller skulpterat. Eller något helt nytt som bara du kan!

Varsamt redigerad text framtagen av Filadelfia Örebro

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.