Barnens Ambassad

Höstens månadsbrev.  Glada nyheter: Barn får komma till Vännernas hus; Skolorna har öppnats, teamet berättar om vad har hänt under september.  Se brevet i din webbläsareHöstens månadsbrev
från Barnens ambassadLiten blick av resultat av vårinsamlingen

Hej Ni Alla i Församlingen i Asker

Härliga höstdagar är här.  Karantänen i vår kommun är över. Skolorna har börjat och nu kan vi också öppna Vännernas hus. Vi planerar att öppna. Vännernas Hus igen nästa tisdag. Här kommer hälsningar från Ukraina. 

“Nu har vi inte längre karantän. Barnen få gå i skolan. De har saknat Vännernas hus.  Varje dag frågar de: ”När får jag komma?” 

Nadija berättar 

“Jag förbereder mig att ta emot barnen. Jag har fått nya ideér hur barnens sagohörna ska se ut. Nu väntar vi bara på att barnen ska komma.  Det ska blir roligt.” Nadija, pedagog

Barnens iver

“Har inga barn kommit än? Är jag den första. När kommer de?” -Nazar 

“Vilken dag får vi komma till Vännernas hus?”- Vika

”Jag vill så gärna komma till Vännernas hus.  Jag vill spela fotboll.”- Roma


Bokföraren Julias hälsning

Vår kommun Bobrovitjsa var en röd zon (corona) under två veckors tid. Busstrafiken låg nere. Jag jobbade hemifrån. 

I Vännernas Hus har vi nu ett nytt värmesystem.  Allt detta involverade mycket pappersarbete tillsammans med vår jurist Ljuda. Det är nyttigt att få lära sig någonting nytt. -/Julia 

Tanja arbetar med social media

September månad har gått i stort sätt i väntan. Först väntade vi på besked om skolan i Piski skulle öppnas eller inte. Sedan väntade vi på att vårt distrikt skulle lämna den röda zonen. Nu väntar vi på att Vännernas Hus ska öppnas igen. 

Mirjam tillbringade mycket tid att lära oss nya saker. Vi studerade nya Instagram-knep, color story-programmet. Mirjam lärde oss också hur man organiserar foton i lightroom bildprogram. Så i september lärde vi oss mycket nytt. Nu ska vi använda det i praktiken. 
– Tanja  koordinator för sociala medier.

Katerina jobbar med våra hjälpprogram

Det börjar redan bli kallt. Det blir kallare varje dag som går. Vi har redan börjat planera insamlingen Varm vinter. Listan på behoven är lång. Varje dag får vi nya förfrågningar om hjälp. Vad folk behöver är ved, varma kläder och vinterskor för barn.

Jag ser framemot tiden i Vännernas Hus. Jag fortsätter pysseltimmarna med barnen. Många nya ideér! 
– Katerina

Här kommer mamma Oleksandras berättelse: 

”När man tänker på corona, så tror man att det inte berör en själv. Jag och min son var i kontakt med skolans lärare som visade sig vara smittad.  Vi har varit tvungna att själva isolera oss.  

Jag är änka, och kan inte jobba på grund av min sons handikapp.  Vi lever på hans “handikapps pension.” Men tack vare goda människor som hjälper oss, har vi klarat oss. Vi fick hjälp i våras med frön och plantor. Vi har kunnat skörda och lagra för vintern.

Också nu när vi inte själva kan gå handla och har inte pengar till det heller, så har Barnens Ambassads team kommit med matvaror till oss. Vad skulle vi ta oss till utan den här hjälpen.”

Boas och Mirjam skriver

Vi är tacksamma för all stöd till arbetet i Ukraina. Vårinsamling har gett en riklig skörd och insamlingen till matpaket har gett mat till många barnfamiljer. 

Under våren och sommaren har vårt team kört ut matpaket till behövande familjer. Tacksamheten är enormt stor hos familjerna som har fått ta emot hjälp.  Det har betytt mycket för dem.  Många säger att de inte skulle har klarat utan denna hjälp. 

Vi är också tacksamma till vårt team som har stått ut under denna långa karantän, som började i mars och först nu har den upphört. Barnen kan nu komma till Vännernas Hus igen. 
 
Teamet väntar nu full energi att få ta emot barnen igen i Vännernas hus. Det är tid att ge extra kärlek och stöd till barnen efter den långa karantänen. 

Härliga hösthälsningar
Boas och Mirjam Adolphi


P.S. På måndag den 5 oktober börjar vår insamling – Varm vinter. Det kommer ett separat brev om det. / Mirjam Plusgiro: 
415398-7

Bankgiro:
483-9478

Swisha till: 
123-113 7876

Skriv vad din gåva avser och lämna gärna dina kontaktuppgifter. Tack för din gåvaVi önskar dig en trevlig helg
Boas och Mirjam & Barnens Ambassad team
 
FacebookInstagramWebsidaEmailPå vår blogg / dagbok kan du läsa om arbetet i UkrainaCopyright © 2020 5209099349, All rights reserved. 

 

 
FacebooktwitterredditmailFacebooktwitterredditmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.